Rendszeres olvasók

2011. március 6., vasárnap

Android folytatás 01

Támad az Android!

Mostanában egy szokatlanul hosszúra sikerült „kommunikációs világbeli csendet” élhettünk meg. Ismert szolgáltatásokat, ismert megoldásokat, ismert szereplőket kaptunk. Éheztünk, szomjúhoztunk, hisz vágytunk valami forradalmian újra.

Megkaptuk! A mobilkommunikációs világ versenyzői, résztvevői végre belátták, hogy az okostelefonoké a jövő. A meglátás jó, de a telepített, okosítható oprendszerekben rejlő lehetőségeket kiaknázták, mi felhasználók pedig már meguntuk ezeket a szolgáltatásokat.
Teendő? Fejleszteni kell! Új operációsrendszerre van szükség, melynek szerkezete merőben más, mint amit eddig megszokhattunk.
Volt Win, Symbian, illetve egy két egyedi Linux verzió, melyek nem kaptak kellő támogatást.

A változás

A gyökeres változást a Google által felvásárolt Android jelenti, mely igazából egy linux alatt futó operációs rendszer.

Részletezve…

A gyártó ezt a rendszert kimondottan mobileszközökre optimalizálta. Kezdetben az okostelefonokon debütáltatták, majd bizonyos gyártók jóvoltából egyes táblagépeken is megjelent.
Természetesen a két eszköz más és más feladat ellátására született, ezért az említett rendszert bizonyos mértékben át kell dolgozni.
A rendszer ütőereje a Google szolgáltatásainak egyesítésében rejlik. Egy regisztrált account használatával bárhol és bármikor hozzáférhetünk naprakészen tartható adatainkhoz. Ezek a bejegyzések, nélkülözhetetlen adatok, könnyűszerrel feltölthetők a készülékek memóriájába. Ezt példázza az ide-oda szinkronizálható naptár és névjegyzék.

Nagy fegyver

folytatjuk…

1 megjegyzés: